Jump to content
Sign in to follow this  
voldermort

Photos Not Loading.....

Recommended Posts

voldermort

I am trying to place a few ads & when trying to upload photos I keep getting timed out......:(

 

Also all my BoB pages are taking very long to load, is this connected?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Little Miss Muffet
I am trying to place a few ads & when trying to upload photos I keep getting timed out......:(

 

Also all my BoB pages are taking very long to load, is this connected?

 

I am also having the same problem. Thought it may be my computer

Thank goodness it isn't.

There is something wrong with Bob Photo's are not opening on the site.

Share this post


Link to post
Share on other sites
voldermort
I am also having the same problem. Thought it may be my computer

Thank goodness it isn't.

There is something wrong with Bob Photo's are not opening on the site.

 

It took me 3 hours to put up 6 ads :mad: & when trying to view items for sale......you can make a 5 course dinner before any photos show.

Share this post


Link to post
Share on other sites
wayjen

are you capped maybe?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gems n Silver

I'm having the same problem, went out for 30mins. & came back to find some of my photo's missing:o

Share this post


Link to post
Share on other sites
voldermort
are you capped maybe?

 

 

No, put a new gig in just this am.......definately a problem on Bob's side.

Share this post


Link to post
Share on other sites
wayjen
No, put a new gig in just this am.......definately a problem on Bob's side.

 

hmmm, strange.

 

*nice avatar by the way*

Share this post


Link to post
Share on other sites
voldermort
hmmm, strange.

 

*nice avatar by the way*

 

My eyes are supposed to be sparkling....;)

 

Received a bid about an hour ago and still no email from BoB confirming this, so I imagine that not only do they have a problem with uploading of pics, but the email section is also down.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lilythepink

A couple of BoB pals have told me today that they're having problem loading their pics and ads. Someone put it down to the work being done by BoB IT so no doubt it will come right soon. :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites
MacMuffin

can you give us an example of images missing? there has been a slow-down between 2-3pm today, but this was rectified around 3pm. load to our servers has seemingly been higher than normal.

 

BTW: The slowdown as related to a newer faster server, which was not as fast as we hoped. The permanent infrastructure is already in the country and we will deploy it in the data-centre in the next 10 days. We hope that impact to users will be minimal, but it is rather difficult to change the wings/engine of a flying aeroplane. We do most of the maintenance work at some ungodly hour but a case like this afternoon can not be simulated through tests and only when real load hits the servers can we make small adjustments to bring response times to acceptable levels.

Share this post


Link to post
Share on other sites
voldermort
can you give us an example of images missing? there has been a slow-down between 2-3pm today, but this was rectified around 3pm. load to our servers has seemingly been higher than normal.

 

Here are just 4 of my items placed today where there are no photos.....auction numbers 22411687, 22411695 & 22411669.

 

http://www.bidorbuy.co.za/jsp/item/Item.jsp?Trade_TradeId=22411713

Share this post


Link to post
Share on other sites
MacMuffin
My eyes are supposed to be sparkling....;)

 

Received a bid about an hour ago and still no email from BoB confirming this, so I imagine that not only do they have a problem with uploading of pics, but the email section is also down.

 

the image issue from this afternoon is unrelated. all emails, bidding etc should behave as normal. we just checked our mail-servers and there are no mails stuck - pls let us know if you don't get an confirmation.

 

(I did find that I had general email-problems today through MWEB and Afrihost where emails arrived over 4 hours after they were sent - not sure if there is another SEACOM/Internet Solutions issue).

Share this post


Link to post
Share on other sites
voldermort
the image issue from this afternoon is unrelated. all emails, bidding etc should behave as normal. we just checked our mail-servers and there are no mails stuck - pls let us know if you don't get an confirmation.

 

(I did find that I had general email-problems today through MWEB and Afrihost where emails arrived over 4 hours after they were sent - not sure if there is another SEACOM/Internet Solutions issue).

 

As of now still no BoB confirmation and bid came in at 16:35, I have received other emails unrelated to BoB within this time which have come through fine.

I have auctions ending at 6pm so will be able to tell you more re: BoB emails then.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
voldermort

Ah ha, thank you MacMuffin for your help, they are now all fine. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
MacMuffin
Ah ha, thank you MacMuffin for your help, they are now all fine. :)

 

Pleasure - pls let me know if your email comes right or if this is just an isolated case (sofar it is, as you are the only user having reported an issue and our systems look fine - i.e. no stuck outbound emails).

Share this post


Link to post
Share on other sites
voldermort
Pleasure - pls let me know if your email comes right or if this is just an isolated case (sofar it is, as you are the only user having reported an issue and our systems look fine - i.e. no stuck outbound emails).

 

All the BoB emails are now coming through perfectly, bids received, items sold etc etc.

Thanks once again for your help & have a great evening :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
MacMuffin
All the BoB emails are now coming through perfectly, bids received, items sold etc etc.

Thanks once again for your help & have a great evening :)

 

the troublesome thing is, that we did not do/fix anything. perhaps just the thought of it makes things happen ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
voldermort
the troublesome thing is, that we did not do/fix anything. perhaps just the thought of it makes things happen ;-)

 

The power of suggestion gave my pc such a fright there was nothing else for it to do but go back into "working" mode ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
MacMuffin
The power of suggestion gave my pc such a fright there was nothing else for it to do but go back into "working" mode ;)

 

Good idea - I will try this now with my overdrawn bank-account/credit card (perhaps even get the wifey to participate ;))

Share this post


Link to post
Share on other sites
voldermort
Good idea - I will try this now with my overdrawn bank-account/credit card (perhaps even get the wifey to participate ;))

 

Don't forget to PM me if it works, my bank account is also looking a bit bleak ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
donovink

Definitely some kind of problem. Have been loading items most of the evening and all is fine.When I check on all my postings certain items loaded yesterday don't show images but will show if I select "view larger image" What's more odd is that the problem images vary all the time. If I refresh it's the same images but check in half an hour and it's different images.

Share this post


Link to post
Share on other sites
MacMuffin

this has affected wednesday auctions only and we are busy rebuilding the thumbnails - all in all about 50 sellers affected, but as you have noticed, thumbnails are starting to reappear.

 

we are also re-generating all thumbnails to ensure that everything is fine. note, that this does not affect uploaded images - those are still there.

 

Update (31/05 @ 10pm): All thumbnails should be displayed properly - we have regenerated all thumbnails of the last two days.

Share this post


Link to post
Share on other sites
admin

Thank you, all good on my side now ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×